Băi, băieți! Pușcaș, Ianis, sunteți majori, uitați care e treaba!

Bănuiesc că staff-ul naționalei nu v-a confiscat telefoanele și nici nu v-a tăiat Internetul, ca părinții fetelor mari, de la țară, așa că ați aflat deja despre deranjul de acasă. Că “România Under 21 acaparată de interlopi”, că telefoane la TVR, că vă dușmăniți între voi, că nu știu ce. 

Băi, băieți, suntem români și nu avem încotro, nu putem fugi de noi, deci lucrurile astea sunt normale. Iubim scandalul și ne face o plăcere nebună să le dăm în cap celor care reușesc să iasă din paradigmă. Noi urâm succesul altora! 

Când e bine, de la interlopi la mari specialiști și de la impresari la jurnaliști, toți vor să bage capul în poză, să zică ceva, orice, nu contează, ideea e să iasă și ei în evidență, cumva. Cu răutăți nu dai greș niciodată, pentru că scandalul atrage atenția mai repede decât atrage magnetul pilitura. 

Când purceaua e moartă în cocină și mai e căzută și cu spatele la ușă, pe metereze mai rămân doar ultimii. Microbiștii le zic “corbi”, de la ocolul pe care îl dau în continuu pe lângă “cadavru”. Ei știu cel mai bine unde s-a greșit și identifică exact vinovații, chiar dacă, de cele mai multe ori, n-au nici cea mai vagă idee, credeți-mă pe cuvânt! 

Voi trebuie să înțelegeți lucrurile astea, repet! Fiecare cu meseria și calculele lui.

Mai ales că voi sunteți încă tineri și VII, deci chiar e posibil să existe orgolii în vestiar. Iar asta nu e rău deloc, pentru că orgoliul, canalizat in direcția corectă, vă ajută să progresați. Inclusiv frustrarea e bună, să nu vă feriți de ea și nici să n-o ascundeți vreodată, pentru că multe lucruri mari, reușite de oameni și mai mari, de-a lungul istoriei, de la ea au plecat. Ce să evitați voi, cu orice preț, e vanitatea. Iar din asta jurnaliștii au din plin, vanitatea este cea care îi pierde cel mai des. 

Puteau ei să țină sub tăcere subiectele cu care au făcut atmosferă, până după finală? Puteau, sigur că da, dar vanitatea i-a făcut să le dea imediat ce le-a încolțit în minte subiectul, din teama de a nu le încolți altora, de la alte trusturi. Așa că atunci când au văzut pozele cu Beinur, le-au și publicat. Cică aia e misiunea lor, să spună ce văd, ce află, chiar și fără dovezi sau verificat din 3 surse, indiferent dacă “dezvăluirile” enervează sau aduc după ele un eșec, al nostru, ca nație. În goana lor după notorietate omit că a nu vă tulbura vouă mințile înaintea unui meci atât de important, cum este cel de azi cu Germania, este și interesul lor, ca presă, în ansamblu. Pentru că un lucru rău publicat azi le vinde “munca” maximum 24 de ore, în timp ce un rezultat bun, ca cel pe care chiar sper să-l obțineți, le asigură vânzări, rating și trafic cel puțin o lună. O lună acum și alte luni mai târziu, cu voi finaliști sau chiar câștigători de Campionat European. Succesul vostru poate fi succesul unei țari. Unei țări normale. Or România, din păcate, nu e! 

Ce au făcut acum ziariștii români trebuiau să facă cei germani, pentru că doar lor le folosea să agite spiritele printre ai noștri.

Dar hei, capul sus și fața la joc! 

Spuneți-mi, le dăunează jurnaliștilor vanitatea? Sunt ei fraieri sau nu? 

Voi fiti băieți deștepți! Reglați-vă animozitățile dacă există în vestiar și înțelegeți cum funcționează lucrurile în țară, pentru că de acum sunteți majori. În viața asta, acasă sau la serviciu, fiecare facem cât ne duce mintea și cât ne țin puterile, cu deosebirea că voi puteți face un lucru extraordinar. Puteți scrie istorie, tată! 

Rupeți-le azi șenilele la panzere și mergeți până la capăt! Hrăniți-vă inclusiv cu vanitatea corbilor, nu numai cu dragostea suporterilor! 

Fiți cu adevărat MARI!

Baftă! 

You May also Like...

Are fotbalul românesc cei mai săraci și mai proști patroni ever?
April 15, 2019
Poveste de cartier. “Simona, Darren și Brică” ;)
March 27, 2019
Cum cumpăr eu Dinamo în fiecare zi
March 25, 2019