Beduinii și FRF. Sau cum era să ne păcălească Burleanu pe toți

Performanța reușită de generația Under 21 e una incontestabilă, calificarea la Euro și apoi parcursul de excepție ne-au făcut să credem că FRF știe ce face. Or nu e deloc așa. Dovada supremă? 

Ultima decizie luată în CEX. Conform acesteia, cluburile din Liga 1 vor fi obligate să aibă echipe feminine începând cu sezonul 2021-2022. 

Realizați despre ce vorbim noi aici? E fix tichia de mărgăritar care îi lipsește prostului din proverb. 

Când cluburile noastre abia respiră, în loc să le iei din greutatea de pe umeri, tu le faci o gaură în butelia de oxigen. În România sunt cluburi care nu își plătesc jucătorii cu lunile, nu au stadioane, unele au probleme chiar cu asigurarea condițiilor elementare, gen apă caldă și medicamentație, lipsa banilor face imposibil transferul de jucători peste medie, nivelul competiției este astfel scăzut, deci investitorii nu vin, suporterii nu se înghesuie nici ei, iar probleme cu licențierea există chiar și fără regula providențială cu fetele. 

Îmi povestea un fost coleg de la Gazetă, cum la o deplasare, aflat la masa presei fiind, a realizat că nu merge net-ul. A verificat el dacă n-a făcut ceva greșit, dar laptopul era conectat cum trebuie, așa că a sesizat problema oficialilor. Răspunsul l-a lăsat mască, cum mască o să rămâneți și voi acum. Prizele de Internet erau puse la mișto, cât să poată fi bifat punctul ăsta în caietul de licențiere. 

Cam despre asta vorbim și în prezent! Dacă ar fi să se respecte regulile întocmai, jumătate dintre cluburi n-ar primi licența pentru Liga 1. Pentru că nu sunt bani, pur și simplu, iar cluburile fentează atât regulamentele, cât și competiția. Ideea e să o scoată la capăt, cumva, încă un sezon, iar România să aibă, în continuare, fotbal. 

Și în condițiile astea, vine FRF cu regula pixdii. Nici o legătură cu fotbalul feminin, e doar o licență poetică. Să obligi cluburile să finanțeze o echipă de fete e ca și când ai obliga un beduin să își facă livadă. N-are, bă, cum, idiotule, pentru că în jurul lui e deșert, iar pomii au nevoie de apă!

Auziți aici explicația tâmpă a lui Burleanu. “În Italia, Juventus, care are 7 titluri consecutive la masculin, juca cu un singur spectator în tribună la fotbalul feminin. În momentul de faţă, au ajuns la peste 40.000 când joacă fetele”.

Juventus, da!? Italienii. Unde fotbalul e o industrie în sine. Cu ei se compară profesionistul nostru năuc. 

Ei bine, noua regulă, plus justificările ei, mă fac să cred că oamenii ăștia n-au, într-adevăr, nici un merit, conștient, în performanța reușită de Under 21. Ei doar văd ce fac alte Federații și copiază. Au făcut-o cu regula obligativității jucătorului U21, o fac și acum cu fotbalul feminin. Oamenii ăștia doar au avut noroc cu munca lui Hagi, care a crescut o generație de excepție în țară și cu jucătorii crescuți de alte cluburi în afară. FRF doar a profitat, “decât”. 

Nu mă aștept să inventeze echipa federală a păcii apa caldă, evident, ci doar să nu copieze absurd. Să manageriezi fotbalul românesc fără să ții cont de realitățile din teren e o mare idioțenie. Iar cuvântul ăsta caracterizează perfect FRF.

Ați remarcat, probabil, că în titlu am folosit pluralul, ceea ce e greșit. Pentru că nu pe toți ne-a păcălit Burleanu. Unul dintre oamenii care n-au plecat nicodată pe fentă și îmi vine acum în minte e Boanchiș, care a rămas mereu critic și lucid, indiferent de rezultatul naționalelor. În fața lui și a altora, mă înclin! 

P.S. Îi sugerez lui Gigi să nu mai cheltuie banii acum pe procese, ci doar să anunțe că nu a găsit suficiente fete la selecție pentru a alcătui o echipă. Sunt curios cum o va juca FRF p-asta în instanță atunci. 

You May also Like...

Una bună cu Bilici și Payet, pentru cei mai viteji și mai integri dintre noi
June 14, 2019
Negoiță, înțelegi acum cine retrogradează Dinamo?
July 15, 2019
Ce vroiam să zic :)
May 30, 2019