Lecția de viață vine astăzi din box. Cum l-a bătut Andy Ruiz Jr. pe Anthony Joshua

Andy Ruiz Jr a produs una dintre cele mai mari surprize din istoria boxului, după ce l-a bătut azi-noapte pe Anthony Joshua. Și nu oricum, ci după ce l-a trimis de 4 ori la podea. Și nu oriunde, ci pe celebra Madison Square Garden Arena, din New York. Și nu degeaba, ci pe bani și 3 centuri: IBF, WBO & WBA. 

Pe lângă adversar, Ruiz (29) era un no name, practic. Un tip ambițios și muncitor, care nici în visele lui cele mai frumoase nu spera să devină campion absolut la grei, adică să apară pe pereții sălilor de box lângă Muhammad Ali, Mike Tyson sau Lennox Lewis. De ce? 

În primul rând pentru că nu avea fizic de campion. Ruiz nu e un pachet de mușchi, nu are corp sculptat, dimpotrivă, corpul lui e pe modul rotund – dolofănel, așa cum îl vedeți. Nu dă bine pe afișe, nu face cu ochiul televiziunilor, nu atrage femeile, nu inspiră nici băieții răi prin săli. Poate, doar, să ne vândă nouă, restul, bere, eventual. 

Cota lui aseară era 1-25 la Joshua. Asta pentru că britanicul nu lupta singur, îmi închipui. 

Ruiz a primit lupta cu doar 6 săptămâni înainte, după ce Jarrell Miller, oponentul inițial al lui Joshua, a trebuit să se retragă. În traducere liberă, înseamnă că a avut doar o lună și jumătate la dispoziție să se pregătească pentru a lupta cu Nr 1.

Și mai înseamnă că fanii lui au primit tichetele de intrare în sală cu doar 24 de ore înainte, iar acestea aveau inscripționate numele “Jarell Miller” pe ele. 

So what!? 

Ruiz și-a îmbrățișat șansa ca nimeni altul. După ce a fost pus la podea în repriza a treia, de o stângă aruncată de campion, Juniorul s-a scuturat nițel și i-a explodat o dreaptă în tâmplă aproape istant. Acum nu doar că erau chit, dar puștiul căpătase și încredere, așa că l-a mai tăvălit o dată pe britanic până să sune gongul. 

E momentul în care cei aproape 20.000 de oameni prezenți pe Madison Square Garden se întrebau uluiți: “What the fuck is going on!? Vom asista azi la ceva istoric!?” Și au început să urle și mai tare! Ruiz a băgat bărbia în piept și a dat iar drumul la brațe. Dădea Joshua, răspundea imediat și el! Stânga, dreapta, eschivă, croșeu, scuturat din cap, stânga, dreapta, “au, să moară mama, asta i-a intrat”, stânga aruncată peste cap, din nou. 

Până în repriza a 7-a toate astea l-au măcinat fizic și psihic pe Anthony Joshua, care a mușcat iar pământul. S-a ridicat, dar Ruiz nu s-a oprit, simțea că e atât de aproape să se urce în trenul lui. Încă un pumn și Joshua e pentru a 4-a oară la podea. Epuizat, dar încă lucid, campionul își scuipă proteza, pentru a câștiga timp. Timp pe care arbitrul nu i-l mai acordă însă, ci își încrucișează mâinile deasupra capului, repetat. TKO.

Lecția oferită de Ruiz e simplă. Nu contează ce îți spune lumea din jur și nici ce sugerează mersul lucrurilor, el a fost underdog în toată puterea cuvântului, de la înfățișare până la talent, formă sportivă și cote la pariuri, dar când Europa lui Anthony Joshua avea să se trezească, avea s-o afle inclusiv ea: dacă e scris în stele să fie: VA FI! 

Numai uitați-vă un pic la fața lui 😉


You May also Like...

Cum cumpăr eu Dinamo în fiecare zi
March 25, 2019
Una bună cu Bilici și Payet, pentru cei mai viteji și mai integri dintre noi
June 14, 2019
Jocurile de noroc. Ce devii și cum scapi de patimă.
March 22, 2019