Under 21. Cea mai nesimțită generație a României din toate timpurile

Aflat pe partea cealaltă a lumii, fără programe românești la TV și trăind după ore imposibile în Europa, te trezești dimineața când ai tăi din țară se culcă și afli că o națională a României a bătut la scor Croația. Croația, nu San Marino! Și cum, fără Răzvan Marin, o piesă de rezistență, pentru care Ajax a plătit milioane. 

Sună ca naiba, știu, dar nu te surprinde, pentru că vorbim despre cea mai nesimțită generație din toate timpurile. O generație care n-a crescut cu cheia de gât, la scară, ci cu smartfoane și căști pe urechi, la care au ascultat “muzică de bubuială”, după cum dezvăluia aseară Ionuț Radu. O generație dezinvoltă și modernă, căreia nu i-a mai păsat de ce cred vecinii. Una cu personalitate, care a ieșit din rând, deși știe să stea la coadă atunci când urcă în autobuz. Spre deosebire de predecesori, veritabile generații Bubico, ăștia au refuzat, brusc, să mai șadă frumos. Nu, senor, ei au făcut exact ce au făcut generațiile sinonime din țările vestice și iată acum rezultatul: nu sunt cu nimic mai prejos, dimpotrivă, obraznicii noștri se iau de piept cu oricine. Muncesc când e de muncit și se distrează fără să mai ceară acceptul. Știu să câștige și au învățat, singuri, să piardă, fără să mai clacheze mioritic în momente cheie. Pierd cu topoarele încă sus și cu câinii rânjind la picior. România votează în continuare masiv PSD, își face nevoile în fundul curții și tot nu are stadioane, deci diferența acolo s-a făcut, la mansardă. La psihic. Ăștia nu sunt piromani și nici nu știu de otravă în fântâni, pe ei câmpurile de bătălie nu îi sperie!

Iar de aici se poate orice. Cum spunea Hagi despre Pușcaș, Ianis, Ivan, Radu și ceilalți. “Au demonstrat, deja, că indiferent de ceea ce se va întâmpla în următoarele două meciuri, avem viitor.” 

Ai dreptate, Gică, nici nouă nu ne mai e frică! De când nu ne-am mai uitat la un meci cu greii, în care să vedem că suntem exact acolo ca ritm, îndrăzneală și valoare? E sport, cineva trebuie să câștige, așa că dacă astăzi vor fi ai lor, n-o să ne mai căutam infinite și poznașe scuze, pentru că mâine vor fi obraznicii ăștia ai noștri învingători. 

Reconfortantă normalitate! Provocarea, acum, pentru noi, restul, e să nu reușim, cumva, cum numai noi știm, să le tăiem din aripi. Dar nu, nu, nu, e greșit, pentru că ăștia nu mai sunt îngerași, deci “să le știrbim topoarele”, așa ar fi trebuit să zic! 

Ignorați, băieți, zgomotul din jur, păstrându-vă mereu căștile pe urechi înainte de marile bătălii. Bum, bum, bum – Fuckin’ World – venim! Întrebați Europa! 

You May also Like...

Lecția de viață vine astăzi din box. Cum l-a bătut Andy Ruiz Jr. pe Anthony Joshua
June 2, 2019
Simona și Dumnezeu
July 14, 2019
Ce vroiam să zic :)
May 30, 2019