Ce dracu se întâmplă cu polițistul român?

N-a trecut decât o săptămână de la indolența polițiștilor români în urma căreia am pierdut o viață de copil și polițiștii români lovesc din nou.

De data asta la Galați, unde un echipaj nici măcar n-a catadicsit să coboare din mașină pentru a ajuta o altă copilă plină de sânge pe trotuar.

“Lăsați că sun eu la 112! Ce facem, o lăsăm așa pe stradă, chiar așa?”, se revoltă un trecător.

Înțeleg că fata era minoră și fusese victima unui viol. Starea de șoc în care se afla era vizibilă. Fetița asta avea nevoie evidentă de ajutor, iar cei care erau obligați și plătiți să îl acorde urmăreau nepăsători scena din mașina pe care scria “Siguranță și încredere”.

Așa sună jurământul pe care l-au depus atunci când au devenit polițiști:

“Jur să respect Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect şi fără părtinire legile ţării, să-mi îndeplinesc cu răspundere şi bună credinţă îndatoririle ce-mi revin potrivit funcţiei şi să respect secretul profesional. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”

Primul drept pe care cei doi polițiștiau refuzat să-l respecte este dreptul la demnitate. Într-o țară civilizată, victima ar fi fost băgată imediat în mașină, tocmai pentru a fi ferită de priviri indiscrete.

Am văzut în afară inclusiv intervenții în caz de infarct, în care polițiștii făceau paravan în jurul paramedicilor care operau manevre de resuscitare.

E nu numai civilizat, e uman!

Polițiștilor români pare să le lipsească inclusiv asta: umanitatea.

Mai merită cei doi polițiști de la Galați să poarte uniforma, din moment ce au încălcat jurământul depus, refuzând să își exercite meseria pentru care sunt plătiți de la bugetul statului?

Categoric nu!

Statul român, dacă mai există, trebuie să își facă simțită prezența. După cazul de la Caracal nu mai merge cu avertismente, trebuie luate măsuri drastice, e nevoie de reformă în Poliție, trebuie eliminați toți cei incompetenți și iresponsabili. E singura cale de a recâștiga încrederea oamenilor în instituțiile sale. Încredere obținută cu sânge la Revoluție.

Recitiți acum ultimul paragraf și conștientizați cât de ridicol sună! România este o țară la pământ.

You May also Like...

OAMENI. Și restul oameni. Morții mei!
29/08/2019
Român în pașaport!? Perfect! Ești spectatorul naiv al unui spectacol grotesc
18/07/2019
Negoiță, înțelegi acum cine retrogradează Dinamo?
15/07/2019

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: