Table of Contents
Mircea Rednic a semnat cu UTA Arad în aprilie 2023, iar de atunci clubul a devenit garǎ. Nu mai puțin de 40-50 de jucători au tranzitat halta într-un an și un pic.
Români sau străini, nu contează, jucători de toate națiile vin, stau sau pleacǎ, într-un ritm absolut aiuritor pentru un club profesionist, mai ales unul mufat la bani publici.
Am zis 40-50 de jucători, pentru că numărul exact al acestora a fost pierdut până și de către presă. Într-un articol Digisport, numărul transferurilor făcute în septembrie 2023 era 21. Într-un alt articol scris ieri, numărul jucătorilor ajunși în gara Arad în vara aceasta este 16 și Rednic anunță că îi mai trebuie câțiva.
Gara UTA Arad
UTA are în lot nu mai puțin de 35 de fotbaliști călători, cu tot cu cel mai nou venit, Ghezali, plus alți 15 împrumutați la alte cluburi. (Wiki)
Asta înseamnă că Rednic poate alinia în orice moment nu mai puțin de 3 echipe, plus ceva rezerve, fără să îi adăugăm la socoteală pe cei puși pe cursă. (15 împrumutați)
E normal? Evident că nu!
Rednic pare să trateze jucătorii ca pe nișe pepeni. Îi ia în mână de pe tarabă, bate în ei cu degetul, însă nu le face dop, ci îl pune pe Meszar să achite prețul, apoi antrenorul îi încearcă.
Care e dulce, indiferent ce înseamnă asta, rămâne, care nu, pleacă.
Rednic se comportă astfel ca un ageamiu.
La nici un club din lume nu se procedează așa. În lumea normală, antrenorii sunt profesioniști și aduc jucători pe baza unor criterii clare, după ce sunt analizați de staff și management în prealabil și ulterior verificați la sânge înainte sǎ își pună clubul semnătura pe contracte.
La UTA Arad, fiind un club finanțat din bani publici, acest proces ar trebui să fie chiar mai strict, înmulțit cu 3. Asta ar însemna considerație și respect pentru banii cetățenilor!
Mircea Rednic ageamiu nu este, fiind un antrenor cu experiență și trofee, de aici și întrebarea din titlu: ce se întâmplă la UTA Arad?
Apropo de Luana, la Arad în vara aceasta a venit și Benjamin Van Durmen, de la FCU Craiova, jucător aflat sub contract cu ea. Daca fiica are și alți jucători cărora le reprezintă interesele la Arad, nu știu.
Are UTA ca obiectiv titlul?
Mă îndoiesc, pentru că jucătorii aduși sunt ieftini, fără CV-uri și majoritatea liberi de contract.
Are UTA ca obiectiv primele 6 locuri din PLAY OFF!?
Cel mai probabil, însă acesta va fi atins, dacă va fi atins, cu un nucleu de titulari, care de altfel este și aliniat de Rednic, deci nu se justifică sub nici o formă tranzitul. Acesta e Twilight Zone, la pătrat.
De altfel, antrenorul focmai a anunțat că va pleca unul dintre jucătorii aduși chiar în această vară: Loai Halaf, 24 de ani. Și ca Halaf au fost mai mulți, adică jucători care par a fi fost aduși doar ca să fie puși pe liber.
Diogo Costa (n.r. Rodrigues) și Halaf nu sunt în lot pentru meciul cu FC Botoșani. Există concurență pe posturile lor. Au primit șanse, facem rotație, n-am ce să fac. Le-am explicat situația, nu poți să ai pretenția să joci în fața jucătorilor de pe posturile lor. Perioada de transferuri e deschisă, le-am spus să caute soluții dacă își doresc să joace. - Mircea Rednic
Clar, da!? Rodrigues pare chiar încurajat să lase loc altui venit în gara Arad.
Management sau dispreț public!?
Problema pentru cetățenii plătitori de taxe este aceea că jucătorii aceștia au costat bani, fie că vorbim de sume achitate unor cluburi, fie doar de comisionanele impresarilor. Mai mult decât atât, unii dintre jucători au încasat prime la semnătură și absolut toți au primit salarii.
Disprețul pentru banii publici pare enorm.
Clubul se presupune că pe lângă antrenor și staff a angajat profesioniști și în management. UTA are în organigramă președinte, manager general, team manager și oameni pe alte funcții, care trebuie să păstreze clubul club de fotbal, nu circ ambulant pe bani publici. UTA pare un experiment, o conductă de cheltuit haotic și în final de acumulat datorii, în nici un caz un club profesionist.
Își închipuie cineva că așa ceva se poate întâmpla la un club privat? Ar permite un patron asemenea dispreț pentru banii săi?
Lui Alexandru Meszar, care se recomandă a fi ”membru asociat, fondator, membru în Consiliul Director şi nu în ultimul rând director” al clubului, pierderile i se par logice.
Da, pierderea e justificată. A fost şi inflaţie, am avut şi schimbări de lot care costă. Au plecat şi au venit alţii, dar nu aici e problema. Veniturile au scăzut, dar e NORMAL.
Declarație pentru site-ul aradon.
Cu adevărat scandalos mi se pare însă altceva.
Ce se întâmplă la Arad se întâmplă la vedere, adică Meszar și ceilalți oficiali ai primăriei nu se feresc, nici măcar perdeaua nu o trag, ce să mai zic de jaluzele.
La gradul acesta de relaxare au ajuns politicienii în România pe banii cetățenilor plătitori de taxe.
Teoretic, Arad este un oraș important, ai cărui cetățeni vor să aibă echipă în Superligă.
E de înțeles, însă o echipă am zis, care să joace fotbal în Superligă, nu o gară pentru jucători aduși până și din Martinica, pentru câte zile la Arad, nu știm.
Asta nu e totul
UTA a avut pierderi de 2,1 milioane de euro doar anul trecut, datoria înregistrată în ultimii 10 ani fiind de 5 milioane de euro.
Sunt cifre contabile pe care le-am făcut publice tot eu, într-o postare pe Facebook, pe 12 martie anul curent. Subiectul a fost preluat de toată presa apoi.
Citez din acea postare, după ce am prezentat, defalcat, cifrele absolut aiuritoare.
“Cu alte cuvinte, în 2023, deci într-un singur an, atenție!, oamenii de acolo au făcut datorii aproape câte au făcut în 9 campionate! (nouă)”
Este anul venirii lui Mircea Rednic la UTA Arad.
Câțiva oameni acolo chiar se bucură de fotbal!