CRICUL

Am luat un cui în roată chiar înainte de Crăciun. Cum nu deschid nici măcar capota la mașini, pentru că sunt plin de figuri, eu doar le conduc, am tras-o pe dreapta în parcarea unui Mega Image și m-am deplasat unde aveam treabă cu taxi-ul.

La întoarcerea spre casă, caut pe Google “vulcanizare la domiciliu”, dau câteva telefoane, dar toți îmi zic că au tras deja obloanele de sărbători, iar un tip dus cu capul îmi zice că “ați sunat în Cluj, domnul meu”. Hai sictir, du-te dracu!

Optimist și proactiv cum mă știți, mai încerc un număr. Cu noroc, firma lucra! Mă întreabă omul unde e mașina, îi zic că în Titan, moment în care mă liniștește și ăsta: “Aaaa, prea departe, domnu, facem o oră pân-acolo, cel puțin.”

– Păi faceți drumul pe bani, mă repliez eu.

Face o pauză, se gândește nițel și zice: “Aveți dreptate, uite cum facem. Vă sună cineva în două minute, dar o să vă coste 2 milioane 6 sute. N-avem ce face”

– Două milioane 6 sute vă dau, răspunde fratele vostru, fericit. Și închid.

Taximetristul: “Cum, domne, 2 milioane 6 sute? Pentru o pană? Păi atât e cauciucul cu totul și nici măcar nu vă dau jos roata ăia, rezolvă pana doar cu mașina ridicată pe cric”.

– Pe bune? Asta e, numai s-o facă!
– Vă rezolv eu imediat. Dăm roata jos, o punem în portbagaj, mergem cu ea la vulcanizare și aia a fost. Tot 20 de minute o să dureze.
– Hmm. Știu și eu ce să zic…
– Ce naiba, domne, cum să dați pe o pană cât pe un cauciuc? Ascultați la mine ce vă spun, mai mult de 20 de minute nu durează!
– OK.
– Dar aveți cric?
– Am, da. Și rezervă.

Sună telefonu, cum a promis domnul de la vulcanizare, iar eu îmi cer scuze, spunând că am rezolvat deja. “Nici o problemă”.

Ajungem la Mega Image, ridică taximetristul mașina pe cric, desface șuruburile, dar să fie ea a naibii de roată dacă vrea să iasă! Dă omul cu picioarele în ea, bate cu o cheie, dau și eu un voleu, DEGEABA. “Eu așa ceva n-am pomenit, dar știu că se mai întâmplă, pentru că astea se mai lipesc de la căldură. Știți ce îmi trebuie? O bucată de lemn, s-o bag colea și să trag tare”.

– No, no, no, zic, în capul meu. Lui îi zic doar: Nu, lăsați, mulțumesc mult!

Plătesc efortul, cursa, taximetristul meu pune șuruburile la loc și e foarte mulțumit. “Ce ghinion, pe cuvânt! Dar mi-e rușine, jur, prea sunteți domn, vă zic cum facem. Mergem până colea la Auchan, cumpărați un compresor, nu costă mai mult de 50 de RON, umflăm roata și vă țineți după mine până la vulcanizare, că e aproape”.

– Nu, lăsați, mulțumesc mult, asta e!

Urc în casă, bag o țigară și sun pe nenea ăla de la care îmi cerusem scuze.

– N-am rezolvat, veniți?
– Cum să nu. 2 milioane 600 vă costă.
– Perfect!
– Dați share la locație când sunteți lângă mașină, ca să știu cum ajung mâine.
– Dau, dar am o rugăminte. Să nu intârziați, pentru că la 11 trebuie să fiu la spital, tocmai pe la Victoriei, așa că la 9 chiar vă rog să fiți aici, cum ați promis!
– La cât? La 11? Ce naiba, domne, suntem profesioniști, eu în 20 de minute termin. Și la 9 fără zece sunt la dumneavoastră, acu, că mi-ați zis asta.
– Mulțumesc mult, o să fiți mulțumit!
– Auziți, dar ce vreau să vă-ntreb. Aveți cric? 

MULȚUMESC TUTUROR CITITORILOR BLOGULUI! 

Să ne citim cu veselie și în noul an. LA MULȚI ANI! 😉

You May also Like...

Român în pașaport!? Perfect! Ești spectatorul naiv al unui spectacol grotesc
18/07/2019
Jocurile de noroc. Ce devii și cum scapi de patimă
22/03/2019
În poza asta minunată e HIDOȘENIA lumii
30/08/2019
2 Comments
 • Reply
  Radu Ionita
  01/01/2020 at 09:57

  :)))))))) genial!!! La multi ani!

 • Reply
  Daniel Sendre
  01/01/2020 at 14:14

  La multi ani, Radu!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: