Table of Contents
Primul motiv a fost dezvăluit public chiar de către fostul, de acum, selecționer: responsabilitatea față de familie.
Timp de 2 ani, Edward Iordănescu a fost criticat, înjurat, acuzat de interese și nepotisme, Edi a fost demantelat profesional, reproșându-i-se până și tinerețea, în cel mai absurd mod cu putință. Cred că nu există selecționer în istorie care să fi avut un mandat atât de dificil, cu critica transformată de multe ori chiar în batjocură, în văzul întregii lumi. Începând de la oameni de fotbal, jurnaliști și suporteri, toți l-am supus unei presiuni fantastice, deși omul ăsta încerca din răsputeri să ofere totul Echipei Naționale și Federației Române de Fotbal, cu care se afla sub contract.
Calificarea la Euro de pe primul loc, la 5 puncte distanță de locul doi, Elveția, pe care a și bătut-o acasă, construirea unei defensive de top, cea mai categorică victorie pentru România din istoria participării la turnee finale, câștigarea grupei la Euro și regăsirea dintre suporteri și echipa lor de suflet, toate confirmă ce tocmai am spus: Iordănescu Junior a oferit rezultate!
Cu ce cost!? Numai familia lui știe! Dacă cineva crede că este ușor să îți vezi soțul, fiul, fratele și tatăl făcut praf cu atâta nonșalanță, zi lumină, se înșală! Nici un salariu din lume nu poate repara rănile din sufletul acestei familii!
Indiferent cât ar iubi Echipa Națională, Edward Iordănescu le este dator în primul rând oamenilor cei mai apropiați, care îl susțin necondiționat. Nu la fel suntem toți!?
Încă un pasaj care confirmă dezamăgirea trăită de selecționer, citez din postarea lui de astăzi:
Mă așteptam ca până și acum să apară voci fără argumente care să conteste realizările echipei naționale. Nu sunt surprins! Pe mulți, că acceptăm sau nu, succesul României i-a iritat. Pare că nimic nu mai e suficient de bun pentru ei!
Edi a fost plătit cu 240.000 de Euro pe an, pe acolo, din câte știu. Selecționerul Angliei, spre exemplu, cu super jucătorii avuți la dispoziție, a încasat 5 milioane de Lire Sterline, plus bonusuri, în fiecare an dintre cei 8 petrecuți pe bancă. Diferența între modul în care l-au tratat pe Southgate britanicii și modul în care l-au tratat pe Iordănescu ai lui, este colosală, infinit mai mare decât cea între salarii.
Supus unui asemenea tratament, e greu să mai găsești satisfacție, indiferent de rezultatele pe care le obții. Dacă ar fi continuat, exista riscul ca Iordānescu să se fi sinucis moral, motiv pentru care chiar mă bucur că a plecat. Doar n-a omorât pe nimeni și nici nu îi este dator cuiva!
Lui Iordănescu, colegii antrenori îi făceau echipa înainte de meciuri, jurnaliștii îi criticau sălbatic selecția, iar majoritatea suporterilor nu acordau echipei sale nici o șansā, indiferent de numele adversarului. Ca să reușești în România, trebuie să fii CYBORG.
Al doilea motiv pentru care nu a semnat prelungirea cu FRF cred că ține de istețimea lui.
În ciuda piedicilor și a atmosferei ostile, antrenorul a obținut maximum din ce se putea obține cu actualul lot al naționalei. Cu alte cuvinte, profesional, Edward Iordănescu este pe val, la fel și ca imagine, la nivel internațional.
Iată deci cel mai bun moment să înceapă un nou capitol în viața sa!
Cred astfel că Edi va da curs unei echipe din afară, fie aceasta de club sau națională. Va negocia de pe o poziție de forță, drept câștigat prin seriozitate și muncă, lucruri pe care, din păcate, noi românii nu știm să le apreciem la adevărata lor valoare.
Sunt convins că omul acesta va avea succes și în afară, sper să aibă, pentru că de liniște, înțelegere și mai mult respect sunt sigur că va avea parte.
Le merită, nu de altceva!