Onoare și mentalitate! Nicu Galerie și PCH

Bistrița, anii 90: o parte dintre câinii care au făcut deplasarea mănâncă gratis la hotelul unde mânca Dinamo: “Coroana de aur”, spunând că plătește colonelul Paraschiv. Adică, nea Nae.

După ce au mâncat aproximativ 100 de inși, vine șeful de sală la el. Ăsta, pe trotuar, afară, mort de beat, nu știa nimic. 300 de inși în spatele lui. Îl întreabă ăla de bani. Nea Nae începe să râdă și scoate buzunarele de la pantaloni pe afară. Erau goale. După care îl întreabă pe șeful de sală, cu vocea aia a lui: “Auzi, bă!? Dacă astea-s urechile, unde-i elefantul?

Iasi, 1995: peste 100 de inși, ultrași ai lui Dinamo din garda veche, ajung la Mitropolie. Deodată, se agită nea Nae. “Bă, nevoilor, mai terminați cu înjurăturile astea! Și cu băutura. Cacao, în plm, mă auzi? Bă, jegoșilor!”

Și îi pune în genunchi, în față la Mitropolie, să se roage. 10 dimineața. A ieșit un preot afară, ce fericit era! Ce se uita!

Și stau ei așa, în genunchi, până se aude vocea lui nea Nae: “Gata, bă, hai să mergem! Muie Steauaaa, Muie Steauaaa, heeeei, heeeeii!”

A intrat părintele ăla înapoi prin ușă, povestesc oamenii. Sunt câini din garda veche, câini bătrâni, repet, iar Nicu Galerie era peste ei.

Prin 2000, în peluză a fost o bătaie mare, la care a venit și echipa de rugby, motivată într-un fel, nu zic cum. Nicu Galerie a pierdut atunci.

Și poate că nu a fost rău, ce a realizat PCH ulterior el sigur nu ar fi putut.

Dar acum, PCH e în culpă! Acum PCH a greșit nepermis!

Nicu Galerie a murit.

Nea Nae s-a stins ca un jegos, nici noaptea, nici dimineața, pe la 5. Miercuri.

Seara, la meciul de handbal cu Kristianstad, de la Polivalentă, unde Dinamo a avut galerie, nu s-a ținut nici un moment de reculegere. PCH n-a cerut!

Astăzi, joi, pe la prânz, sicriul său a fost adus pe stadionul din Ștefan cel Mare, pentru ca nea Nae să își ia ADIO de la el, doar și-a petrecut o viață acolo. De la nea Nae insă nu și-a luat ADIO nimeni din PCH. Lângă mașina care făcea turul de onoare, nu au fost decât vreo 10-15 persoane, familie și angajați ai clubului, probabil.

Pe retelele de socializare, dinamoviștii îl plâng. Pe pagina de Facebook a PCH nu există nici măcar o fotografie, una, mă, una, cu fostul șef de galerie, îndoliată sau dimpotrivă, cu jegosul dăruind ghiocei! Nici un mesaj, nici o știre că a murit, nimic! Pentru cei care administează pagina, deci pentru șefii ei, necazul ăsta prin care trec dinamoviștii nu există. Celebrul Nicu Galerie, Nea Nae, probabil că nu există nici el.

Să trimiți coroană la moartea lui Corsicanu senior, dar nici una la moartea câinelui ăstuia bătrân, fost ȘEF DE HAITĂ, unul de-al tău – băi, băieți, băi!

OK. Uite cum facem. Eu le zic pe astea, nu voi!

Nea Nae, jegosul ăsta, cu care v-ați bătut voi, la numai câteva săptămâni după ce a murit Cătălin, era un bețiv, devenise un atârnător, era milog, mai băga și fitile. Devenise, practic, un clawn. Se mai trăsese și în partea cealaltă, cu SUD-ul. V-o fi înjurat și de mame, de morți. Și cine știe ce naiba a mai fost capabil să facă jegosul!

DE ACORD!

Dar băbăieți, băieti tineri, cu MENTALITATE, nimic din tot ce a însemnat rău omul ăla nu ar mai fi trebuit să conteze acum. Ieri, nici noaptea, nici dimineața, pe la 5, nu s-a stins, mă, orice jegos, ci fostul ȘEF DE GALERIE A LUI DINAMO.

PCH, e urât!

Îi certăm toți pe patronii care nu vor să-nțeleagă că un club de fotbal nu e ca oricare altă afacere, deși chiar e, atât timp cât are un CUI, plătește salarii la angajați și taxe la stat etc. Oamenii bagă bani personali în afacerea aia, dar noi le spunem că nu e afacerea lor, ci a publicului, a suporterilor. “Dinamo suntem noi”, remember?

Eh, așa e și cu Nicu Galerie! Nu contează ce divergențe ați avut voi și nici câte sticle de vodkă reușea să bea el până la prânz, omul ăla, pentru suporteri este și va rămâne o legendă.

Nu însă și pentru câțiva din peluza cu numele sfânt pentru câini.

Păcat, pentru că voi, galeria, nu vă aparțineți, ci sunteți galeria lui Dinamo! Galerie pe care cândva a condus-o omul ăla, așa cum era!

Garda nouă!? Onoare!? Mentalitate!?

E urât, PCH!

You May also Like...

Sunt o mare tută, mamă!
03/01/2020
Cum cumpăr eu Dinamo în fiecare zi
25/03/2019
Thrillerul România-Spania. Profilul psihologic al victimei
06/09/2019
4 Comments
 • Reply
  RC
  19/09/2019 at 16:53

  nu are legatura cu meciul cu Ceahlaul si celebra bataie din peluza de atunci….cand s-a spart NG-ul, mult mai tarziu, unii din baietii aia care dadeau pe dinafara de mentalitate au spus o gramada de mizerii la adresa unora care au dus in spate peluza si pana atunci si dupa aia….mizerii peste care s-a trecut, care poate s-au uitat pentru ca in peluzele lui Dinamo exista chestia asta, ne batem, ne muim mortii dar la sfarsitul zilei suntem toti caini…

  Nicu Galerie a intrat in anturajul lor si l-au folosit apoi nu odata ca portavoce pentru cacaturile pe care au mai continuat sa le arunce din cand in cand inspre nordul dinamovist, aviz martalogilor activi pe fb carora le plac conturile Just for Fun…

  NU A SPUS NIMENI SA NU SE DUCA LUMEA LA STADION PENTRU NEA NICU

  Pentru mine persona ramane un personaj important in istoria peluzei dar daca ma duc la stadion sau nu e fix alegerea mea si am ales sa stau acasa de data asta

 • Reply
  Bătrânu
  19/09/2019 at 19:45

  Cei care azi conduc PCH au plecat de lângă noi ăştia mai bătrâni,Nicu jegosul ăla a făcut pt Dinamo nu a făcut pt el,el dacà avea să bea in deplasări bea toatà lumea,el era pt toti nu doar pt el…Astia care conduc azi nu sunt ot Dinamo de multi ani ci pt buzunarele lor ăsta e purul adevăr,Tararache vaileu ai uitat mà băiatule de unde ai plecat?Lungule când ai preluat galeria am fost acolo si te-am sustinut nu uita inclusiv ăia de la Sud bàaaa unde vă este demnitatea mà????Baaa băieti jegosul ăla indiferent ce a facut merita respect neghiobilor pt ca el a reusit sà faca ceva ceeea ce voi conduceți azi,dar nu e problema Dumnezeu e sus si le vede pe toate intr o buna zi se vor ridica altii si vor conduce altii pt că asa este viata,dar voi ve ti ramane niste oameni fara demnitate neghiobilor stiti de ce?Vă vindeți ieftin maaa ,păcat că cu moartea jegosului sa văzut cât de buni actori sunteti,Lungule cum pl mea te-a lasat sufletul sà nu faci nimic????Păcat intodeauna ti am tinut aparare in fata celor cu care am copilarit si se numesc SUD,azi te ai vândut ieftin…..Tararache stai linistit că iti va veni si tie rândul…si atunci vei fi parasit si tu…pt ca noo stim mizeriile tale…daca tacem nu inseamna ca suntem idioti…doar ca noo stim ce inseamnă respectul!!!Nea Nae Dumnezeu să te aibă in pază!Pt mine ai ramas si ve i ramane un Lord,nu conteaza cum era viata ta ci cum ne ai educat pe unii să fie a noastra!Dumnezeu sà te aibă in pază!!!!!

 • Reply
  FCDinADN
  19/09/2019 at 19:55

  Mici, ca ăia din Obor!

 • Reply
  Rapid Giulești
  22/09/2019 at 23:21

  Rip Nicu galerie!
  Oricâte măgarii poate ai făcut și oricâte sticle colegi până la 1 la prânz penteu noi ai fost șeful unei hai te o perioadă, iar viața trebuia să-ți fie alături în ultima clipă …
  Jegosule, rămâi cu bine, înainte de orice rivalitate suntem oameni! Rapidiștii nu te uită, șprițar bătrân!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: