RADU

Radu a murit în urma unui accident de circulație, în martie 2019, la 25 de ani.

A ieșit din curte de la niște prieteni să preia o pizza și băiatul cu scuterul i-a făcut semn să traverseze, pentru că nu are unde să întoarcă. L-a lovit o mașină. Omul de la volan nu băuse alcool, în urma cercetarilor a reieșit că nu avea nici cine știe ce viteză, dar neatenția e neatenție, Radu a căzut cu capul de bordură. A intrat in comă, ulterior in moarte cerebrală, iar doctorii au recomandat să fie deconectat de la aparate, șansele de supraviețuire fiind zero. Înainte de asta însă, familia a decis să trăiască alții, așa că rinichii, plămânii și ficatul fiului lor au recuperat din ghearele morții doi copii și o mamă.

La un meci de fotbal, Radu a făcut o strigare către toți suporterii, să vină cu două geci pe ei fiecare, una urmând să rămână la stadion pentru persoanele nevoiașe. Împreună cu prietenii lui, în viitorul atât de incert, avea de gând să planteze o pădure. Altă dată, Radu a organizat o strângere de fonduri pentru o fetiță bolnavă, iar în week-end-urile lui libere mai lua un tovarăș și se duceau să plimbe câinii din adăposturi, spunea că “și ei sunt suflete”.

Toate astea le știu de la o prietenă de-ale lui, din București, care îl întâlnea pe Radu pe stadioane. El a fost ultras, suporter al lui U Cluj. Dar nu are importanță asta, ci faptul că vorbim despre un om simplu, un anonim, a cărui bunătate trebuie că i-au dat aripi de înger.

Despre astfel de suflete am vorbit și în cartea mea, “Să știi să fii”, într-un capitol. Trăiesc printre noi oameni atât de speciali, încât pot fi considerați niște miracole.

În zgomotul ăsta nebun al lumii, cred că merită să ne oprim un pic și să reflectăm la ce contează cu adevărat și cu ce rămânem la final.

Și să nu uităm OAMENII.

You May also Like...

În poza asta minunată e HIDOȘENIA lumii
30/08/2019
CRICUL
31/12/2019
Român în pașaport!? Perfect! Ești spectatorul naiv al unui spectacol grotesc
18/07/2019

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: