Român în pașaport!? Perfect! Ești spectatorul naiv al unui spectacol grotesc

Are, mă, grijă statul român de copii? Face grădinițe, modernizează școli, construiește locuri de joacă, terenuri de sport, organizează spectacole, tabere? Nu, nu are!

Are, mă, statul român grijă de bătrâni? Le oferă pensii mari, construiește azile, spitalele arată bine, le oferă aer condiționat în trenuri și autobuze? Nu, nu are!

Are, mă, statul român grijă de oamenii cu dizabilități? Le oferă sprijin material consistent, construiește rampe, pune semnale acustice pentru surzi la semafoare și linii pe care să le urmeze orbii, pe podea, la metrou? Nu, statul român nu are grijă nici de ei!

Protejează, mă, statul român pădurile, ca să poată respira oamenii, curăță apele, ca să aibă ce bea, construiește autostrăzi, ca să nu mai moară ei pe șosele?

E în stare, mă, statul român să le asigure protecția cetățenilor? Și-a câștigat locul în Consiliul de Securitate al ONU, și-a conservat relațiile cu țările arabe, are o relație inteligentă cu Rusia, investește în apărare și protecția granițelor, e respectată de parteneri?

Răspunsul e NU, la toate, ceea ce înseamnă că statul român e în faliment moral.

Dar pentru tot acest faliment, singurul criticat este guvernul, mereu. Și un pic parlamentul, când le comite evident. NU însă și președintele, care are o presă foarte bună și o social media cazută în admirație! De ce? Că doar nu e chiar de decor acolo, are ceva pârghii, iar politica externă este atributul lui.

Pentru răul acestei țări sunt responsabili toți, nu doar unii!

România este sabotată din interior, iar cetățenii ei sunt martorii unei ticăloșii. Oamenii asistă la niște jocuri bolnave, în care unii sunt protejați de servicii și ambasade. Cum e posibilă mascarada? Prin media, din cauza lipsei de educație și de atenție a oamenilor. Se crează partide săgeți, lideri iepuri, se sparg voturi, se fabrică speranțe, se oferă iluzii, e un spectacol grotesc, cu iz de normalitate, toate în timp ce ni se scot pădurile peste granițe, iar România e folosită drept carne de tun în jocurile strategice ale marilor puteri. Iar președintele țării tace, în timp ce tirurile și vagoanele trec. Și în restul timpului joacă după muzica DJ-iului, după care pleacă, liniștit, în următoarea vacanță.

De ce ar face ceva? De ce ar vorbi? De ce i-ar păsa? În felul acesta tăcut, dar mereu atent și îngrijorat, păpușarii l-au asigurat deja de al doilea mandat.

Nici un stat din lume nu este format din atâția incompetenți, vânduți și trădători, dar oamenilor li s-a dat drumul la consum, e frumos, a venit și vara, deci e OK. Papa Francisc și-a făcut treaba și el.

Suntem cea mai naivă națiune de pe planetă!

Iar țara asta plânge cu lacrimi amare sub noi.

You May also Like...

Brigada Diverse la școală. Ce le faceți copiilor voștri?
11/09/2019
Negoiță, înțelegi acum cine retrogradează Dinamo?
15/07/2019
Tu ai cui să dai acel telefon?
16/08/2019

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: