Simona și Dumnezeu

Există printre noi oameni care cred că a-l iubi pe Dumnezeu înseamnă să te pedepsești pe tine însuți. Să porți haine lungi, până-n pământ, să îți acoperi capul, să nu ieși în cluburi, să nu înjuri, să nu privești la televizor, să te închini de câte ori treci prin fața unei biserici, să nu bei alcool, să nu mânânci de dulce și așa mai departe. Să NU, în general, asta e ideea. O viață plină de privațiuni, de parcă Dumnezeu te-a lăsat pe pământ să te chinui, nu să trăiești!

Toate aceste privațiuni descriu un Dumnezeu strict și dur mai degrabă decât de unul blând și bun. De EL trebuie să-ți fie frică!

E greșit! Tot ce trebuie să faci în numele Lui este să fii un om bun și tu. Să nu le faci rău, cu bună știință, celor din jur, să îți iubești familia, să îți respecți părinții, să muncești mult pentru a-ți indeplini visurile, să mergi cu încredere pe drumul tău, să fii senin, să ajuți, dacă poți, să zâmbești, să accepți, să nu abandonezi, să înveți să aștepți ce a pregătit pentru tine și să trăiești. “Să știi să fii”, cum am scris eu, practic, AICI. Să te bucuri de cadoul pe care ți l-a făcut atunci când te-a lasat pe pământ.

Pentru că Dumnezeu chiar e un Dumnezeu bun, care înțelege și iartă, un Dumnezeu care acceptă orice gest venit din iubire și respect. Este, înțeleg, tot ce îți cere.

Altfel cum puteți explica faptul că o ajută pe Simona Halep să câștige nu numai trofee, dar și bani, multe trofee și extrem de mulți bani? Care Simona, după fiecare reușită, știți ce face? Îi trimite acestui Dumnezeu strict, cum îl văd unii, o bezea. She blows a kiss for him. Da, da, Simona iși pupă palma, apoi o îndreaptă înspre EL.

Simona care se fardează, poartă fustițe scurte, bea șampanie, iar uneori înjură.

Trăiți, fraților, frumos, e tot ceea ce ne cere Dumnezeu. Iubiți, lăsați-vă iubiți și nu faceți rău! Iar după fiecare lucru bun pe care îl trimite în viețile voastre, nu trebuie să înconjurați bisericile ipocrit, în genunchi. Just blow him a kiss! Și apoi faceți o cruce discretă.

Pentru mai multe comentarii & fun, urmărește-mă pe Facebook AICI.

You May also Like...

OAMENI. Și restul oameni. Morții mei!
29/08/2019
Tu ai cui să dai acel telefon?
16/08/2019
Iohannis și murăturile de la mă-sa
18/01/2020

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: