Sunt o mare tută, mamă!

N-au trecut decât 3 zile din an și eu am dat deja peste cel mai ipocrit articol din 2020, în Republica. E scris de o jurnalistă de la Digi, înțeleg, Oana Zamfir.

Care Oana Zamfir “își cere iertare” de la mama ei pentru că, citez: “am încercat să ajung la tine şi nu am reuşit.” De ce? Care credeți că este motivul, ce anume poate împiedica un copil să răzbată la mama lui? Un uragan? O tornadă? Un cutremur? Neaaahhh. Nici măcar un avion deturnat, pe Oana a învins-o traficul, deși distanța până la părinții ei era de doar 160 de KM. Ia, fiți atenți aici ce copil perversache!

“Mamă, tată, eu nu voiam decât să vin acasă, la voi. Nu la schi, nu la grătar. Nici măcar la vin fiert. La Câmpina am încetinit. La Breaza m-am oprit. De tot. N-am fost eu bună la mate, dar am făcut un calcul. Ar mai fi durat încă 4 sau 5 ore să ajung la voi.”

Nu știu cum a calculat ea, dar știu sigur că minte. Știți cum e când nu prea ne dorim să facem ceva, ne agățăm de tot felul de motive doar ca să nu-l facem, dar să ne și protejăm psihicul de vinovăție, cumva.

Deci doamna, pe 2, s-a întors la București, ter-me-na-tă, nu așa. “Drumul ăsta m-a învins”.

“Îmi bătea soarele în faţă şi îmi urla John Lennon în urechi că vrea ceva adevăr (Give me some truth). Cu o mână pe volan şi cu cealaltă în şerveţele, am plâns, mamă, ca atunci când eram copil. Nu mi-e ruşine s-o spun că am plâns de ciudă şi de dor.”

Bandită rău fata dvs, doamnă, le are cu coarda sensibilă, cu astea!

Dar nici dumneavoastră nu sunteți născută ieri, știți că alți copii stau pe drumuri și câte 20 de ore, schimbă două-trei avioane, între care dorm pe jos, poate, prin aeroporturi, dacă nu chiar și prin gări, dacă părinții lor au casa în vârful muntelui.

Pentru că nimic, dar nimic nu poate bate dorul de mamă, doamnă, pentru copiii recunoscători, nici uragane, nici tornade! Ăștia știu că părinții s-au chinuit ani în șir să-i facă mari, nu doar 3-4 ore, cât mai avea “figura” dvs, de la Breaza.

“Mi se părea incredibil că scaunul ordonat din dreapta mea era acum plin de şerveţele plânse de parcă aş fi văzut The Notebook pentru prima dată-n viaţă”, a continuat fata. “Mi-am dat seama că am stomacul gol şi vezica plină.”

Dar minte și de data asta, doamnă, nu se pișa nici pe ea!

“La benzinărie nu am reuşit decât să alimentez din nou. La toaletă nu am răzbit, era coadă şi acolo.”

Așa că de pișat s-a pișat, hă-hăăă, cel puțin o jumătate de oră mai târziu, la un mall, unde a mâncat și s-a lungit pe canapele, p-acolo, la o cafea. “Sunt bine acum, am ajuns în pat. Am desfăcut bagajele şi m-am gândit cum să fac să îţi trimit cadoul.”

Altă vrăjeală, doamnă! Nu ca să vă dea cadouri venea.

“Te rugasem aseară să-mi faci supă cu găluşte, că mor de poftă.”

Cam asta e cu fata dumneavoastră, doamnă! Ați muncit o viață pe rupte, ca să ajungă ea vedetă, iar acu v-a dat cu seen. N-a plecat nici noaptea înspre casa părintească, când era drumul liber, n-a ales nici altă rută, n-a avut nici răbdare încă o oră, două, acolo, pe drum, la caldurică, în masină, ascultând Radio Zu, nu prin vreun tren înghețat bocnă.

Și știți, ce! La cât o văd de perversache, e posibil să nici nu fi plecat de acasă, ci doar și-a închipuit scena, ca să stoarcă o lacrimă pe Facebook, colea. Atât că oamenii nu sunt proști, toți intuiesc că dacă îi trimiteți mâine vreo 10 mii de coco, doamnă, sâmbătă e direct în aeroport, apoi 17-18 ore pe avioane, înspre Maldive. Știți dumneavoastră ce zic, că astă vară a fost prin Kaliakra, unde e făcută și poza! N-au mai deranjat-o orele alea petrecute pe drumul înspre distracție, “mama”. 

Smiorcăielile prințesei, aici 😉 

You May also Like...

Onoare și mentalitate! Nicu Galerie și PCH
19/09/2019
Vrei adevărul despre Revoluție? Îl știi deja, dar nu vrei să-l accepți
22/12/2019
Ce dracu se întâmplă cu polițistul român?
05/08/2019
4 Comments
 • Reply
  Some1
  04/01/2020 at 10:20

  Fratele meu mai mare a venit in tara de sarbatori tot cu masina, si a facut 3 zile pe drum. 3 zile dus, 3 zile intors. Si nici macar nu e asa mamos. Cucoana asta .. e genu ala de crede ca nu se prinde nimeni..adica proasta.

 • Reply
  Radu Ionita
  04/01/2020 at 17:18

  Bine măăăăăă!!!

 • Reply
  Cristian Vasile
  09/11/2020 at 13:26

  Îmi place stilul tău colegule de țări,aduce cu cel al creatorului de romane polițiste Raymond Chandler, felicitări pentru descrierea situației din România și a politicienilor puși de SRI.

  • Reply
   Daniel Sendre
   09/11/2020 at 17:49

   Multumesc pentru comentariu, Cristian!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: