Vrei adevărul despre Revoluție? Îl știi deja, dar nu vrei să-l accepți

Mă surprinde să tot aud, după 30 de ani, că oamenii vor să afle adevărul despre Revoluție. “Vrem să știm ce s-a întâmplat!”

Mă scuzați, dar să ai încă speranța asta este de un infantilism teribil.

Regimul Ceaușescu a fost unul dintre cele mai feroce din Europa de Est. Nimic nu era lăsat la voia întâmplării, Securitatea controla tot. Nimeni nu sufla o vorbă și nici nu mișca în front. Ca să dai jos o asemenea mașinărie de stat, singur, tu, popor care trăia în teroare, era imposibil. Ne dădeam în primire colegi, vecini și frați. Spre norocul românilor, decizia ca Ceaușescu să fie înlăturat a fost luată pentru noi în altă parte. Din acel moment s-a pus în mișcare un plan acătuit în detaliu, care a și reușit. Operativii serviciilor străine implicate au lucrat impecabil pe teren, cu toporul Securității statului deasupra capului, luni în șir, la fel și agenții români care colaborau cu ele deja, de ani buni. Ăștia ultimii sunt tot eroi și ei, să știți, indiferent cât de cinic ar suna, pentru că vorbim de oameni care au știut de la bun început că dacă sunt prinși vor muri torturați. Cam atât de subțire e linia dintre un erou și un trădător!

Cât de naiv să fii să crezi că se vor afla vreodată detaliile!?

O parte dintre puținii care le știau au fost maziliți, unii au murit din cauze naturale, iar cei care sunt încă în viață, doi-trei, nu mai mulți, nu vor vorbi niciodată. Câți să fi fost în total cei care au fost parte activă din plan!? 10!? 15!? Restul nu au fost decât balast, sunați și chemați de acasă, apoi distribuiți fiecare într-un rol dinainte stabilit.

DE CE AU MURIT OAMENI. ȘI CE PRESUPUNE ADEVĂRUL

Problema ar fi alta. Că au mai fost înlăturate regimuri comuniste în Europa, dar în țările respective n-au murit oameni, în timp ce la noi au murit 1143, din câte știu. Cred că aici vorbim de incompetență și lipsa pregătirii adecvate, reale, în dezinformare și contraspionaj. S-au dat ordine absurde, cretine, în condițiile în care planul prevedea și agitatori, iar noi ne-am omorât între noi. Soldat în negru cu soldat în verde. Soldat cu securist. Om simplu cu om simplu, pe baza unui zvon. Haosul declanșat nu putea fi controlat, nu avea nici cine s-o facă în vidul acela de putere. S-a murit din dezinformare, ticăloșie a celor mai fideli ceaușiști, prostie și exces de zel. Tineri absolut nevinovați au devenit victime colaterale în idealismul lor.

Vor mai trece încă 30 de ani si adevărul tot nu va ieși la iveală, decât dacă serviciile străine implicate desecretizează operațiunea și spun și tot ce au adunat informativ în acele zile de pe teren. Ori asta nu se va intâmpla vreodată, cred! Ar insemna să deconspire și acoperiții lor, și (agenții) trădătorii din aparatul lui Ceaușescu.

CUM CICATRIZĂM RANA

Vor exista niște sentințe, la un moment dat, sigur că da, date la presiunea publicului. Dar ele nu vor fi nici cele mai corecte, nici conforme cu realitatea, plus că multe vor fi date post mortem. Cred că națiunea română trebuie să accepte asta, pentru a putea începe să se vindece: nu vom ști niciodată ce s-a întâmplat cu adevărat la Revoluție!

Ce știm sigur, eu am aflat asta din cărți scrise de americani, foști șefi de Servicii, este că imediat ce regimul lui Ceaușescu a fost înlăturat, CIA a deschis la București cea mai puternică stație operativă din Europa de Est. Cred că are același statut și acum, așa că intrebarea mea e asta: de la cine vreți să aflați? Și ce anume, mai exact? Pe teritoriul României serviciile rusești și americane au colaborat în 89, pentru ca mai apoi să declanșeze o bătălie acerbă pentru influență și acces la decizie. Noi suntem o națiune mică, tot ce putem face e să ne plângem morții!

You May also Like...

Iohannis și murăturile de la mă-sa
18/01/2020
Negoiță, înțelegi acum cine retrogradează Dinamo?
15/07/2019
Jocurile de noroc. Ce devii și cum scapi de patimă
22/03/2019
1 Comment
  • Reply
    Radu Ionita
    22/12/2019 at 07:12

    Asta este esenta: adevarul il stim dar pentru unii este greu de acceptat. Nu imi dau seama de ce? Ii pot intelege doar pe cei ale caror rude au fost ucise in timpul evenimentelor. Dar la ei alta e problema: vor ca cei care i-au omoray sa fie pedepsiti. Nominal. In rest, pamant de flori.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: